Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Piastri till McLaren efter kontraktstvist

Oscar Piastri kommer att köra formel 1 för McLaren nästa säsong.
En skiljenämnd i Internationella motorsportsförbundet FIA har dömt i McLarens favör i kontraktstvisten med Alpine kring den 21-årige racingtalangen.
Formel 1 • Publicerad 2 september 2022
"Jag ser fram emot att jobba hårt tillsammans jämsides med Lando (bilden)", säger McLarens nye F1-förare Oscar Piastri.
"Jag ser fram emot att jobba hårt tillsammans jämsides med Lando (bilden)", säger McLarens nye F1-förare Oscar Piastri.Foto: Matthias Schrader/AP/TT

Det har rått ett mindre kaos kring Oscar Piastri den senaste månaden.

Den 2 augusti meddelade F1-stallet Alpine att den 21-årige racingtalangen, som den här formel 1-säsongen varit reserv för både McLaren och Alpine, var klar att köra för stallet från och med nästa säsong, 2023.

Annons

Bara ett par timmar efter beskedet kom Piastri med ett kontrabud – att han inte skrivit på något kontrakt – och en tvist uppstod.

Efter att Internationella motorsportförbundet FIA:s skiljenämnd dömt till McLarens fördel i tvisten har Piastri, regerande formel 2-mästare, kunnat skriva ett mångårigt avtal med stallet.

"Jag är väldigt taggad på att göra min F1-debut för ett sådant prestigefyllt stall som McLaren och jag är tacksam över att få chansen", säger Oscar Piastri i ett uttalande på McLarens webbplats.

I förra veckan blev det klart att Piastris landsman, veteranen Daniel Ricciardo, lämnar McLaren efter den här säsongen. Nästa säsong utgörs stallets förarduo av Piastri och 22-årige britten Lando Norris.

"Stallet har en lång tradition av att ge unga talanger chansen. Jag ser fram emot att jobba hårt tillsammans jämsides med Lando och pusha laget framåt i startordningen."

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons