Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Perez vinnare när Verstappen bommade bort sig

Red Bull-föraren Max Verstappen misslyckades med att ta hem VM-titeln i Singapores GP. I stället kryper stallkollegan Sergio Perez och Ferraris Charles Leclerc närmare i sammandraget efter seger respektive andraplats i det svängiga loppet.
Formel 1 • Publicerad 2 oktober 2022
Sergio Perez van på den blöta banan i Singapore.
Sergio Perez van på den blöta banan i Singapore.Foto: Danial Hakim/AP/TT

Max Verstappen hade möjlighet att säkra sin andra VM-titel i och med Singapores GP, men nederländarens misslyckade kval och misstag under loppet grusade de drömmarna helt.

Verstappen slutade till slut sjua på den svårkörda banan.

Annons

Den senaste dagarnas regnoväder höll i sig ända in på race-dagen och loppet sköts upp en dryg timme. Det betydde att starten (omkring 21.05 lokal tid) var den senaste någonsin i formel 1 och för att nå tidsgränsen, klockan 23, blev loppet en något kortare historia.

För att komplicera förhållandena ytterligare gjorde den fuktiga luften att banan torkade långsamt, något som gjorde att DRS inte tilläts förrän med en knapp halvtimme kvar.

Hela sex förare tvingades bryta och både Max Verstappen och Lewis Hamilton ställde till det för sig själva genom för sena inbromsningar.

McLaren-föraren Daniel Ricciardo var den som klarade pärsen bäst av alla och körde upp sig hela elva placeringar till en femteplats, precis bakom stallkamraten Lando Norris. Överlag var det en riktigt lyckoträff för McLaren vars taktik gav viktiga poäng i konstruktörsmästerskapen. Eftersom bägge Alpine-bilarna tvingats bryta kliver McLaren upp på fjärdeplatsen bakom Red Bull, Ferrari och Mercedes.

Kampen om segern i loppet stod, till Max Verstappens stora förtret, mellan de närmaste konkurrenterna i VM-sammandraget, stallkollegan Sergio Perez och Ferraris Charles Leclerc.

Perez stod till slut som segrare efter att ha tampats med Leclerc under hela loppet. Trea blev Carlos Sainz.

– Det är så vi gör! Mexiko-stil!, hurrade mexikanen efter målgång.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons