Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Pengaregn över Sjöström efter succén

Sarah Sjöström tar med sig nästan 1,1 miljoner kronor i prispengar från ISL-finalen efter att ha utsetts till både säsongens och finaldagens mest värdefulla simmare.
Simning • Publicerad 5 december 2021
Sarah Sjöström utsågs till sitt lags mest värdefulla simmare under finaldagen av ISL. Arkivbild.
Sarah Sjöström utsågs till sitt lags mest värdefulla simmare under finaldagen av ISL. Arkivbild.Foto: Sergei Grits/AP/TT

Den svenska simstjärnan kammade hem dubbla utmärkelser när International Swimming League (ISL) avgjordes i nederländska Eindhoven på lördagskvällen.

Som säsongens mest värdefulla simmare får hon ett tillskott i kassan på 100 000 dollar, och att hon även utsågs till finaldagens viktigaste pusselbit i sitt lag ger henne ytterligare 20 000 dollar, skriver simsajten Swim Swam. Det motsvarar totalt närmare 1,1 miljoner kronor.

Annons

Det var andra gången på de tre ISL-säsonger som har körts som Sjöström utsågs till säsongens mest värdefulla simmare, MVP.

28-åringen har i år simmat hem flest poäng för sitt lag Energy Standards, som på lördagskvällen plockade totalsegern i ligan och tog revansch mot titelförsvararna Cali Condors.

Den svenska stjärnan inledde finaldagen med en andraplats på 100 meter fritt. På 100 meter individuellt medley stod hon för en stark avslutning och vann loppet före Beata Nelson från Cali Condors.

På 50 meter fjäril fick 28-åringen se sig slagen med en ynka hundradel av världsrekordhållaren Kelsi Dahlia. I lagkappen på 4x100 meter medley var hon sedan med och säkrade totalsegern för Energy Standards.

Sjöström utsågs även till säsongens MVP när ISL avgjordes för första gången 2019, då Energy Standards knep den allra första titeln.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons