Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Pelés familj: Han är inte döende

Fotbollslegendaren Pelé är inte döende och den luftvägsinfektion som han vårdats för har orsakats av covid. Det uppger två av hans döttrar och ett barnbarn i en intervju.
Fotboll • Publicerad 5 december 2022
Brasilianska fans skickade välgångshälsningar till den sjukhusvårdade Pelé under landets match mot Kamerum i det pågående fotbolls-VM i Qatar. Arkivbild.
Brasilianska fans skickade välgångshälsningar till den sjukhusvårdade Pelé under landets match mot Kamerum i det pågående fotbolls-VM i Qatar. Arkivbild.Foto: Pavel Golovkin/AP/TT

I en intervju med den brasilianska tv-kanalen Globo säger Pelés döttrar Kely och Flavia Nascimento och barnbarnet Arthur Arantes do Nascimento att orsaken till de andningsproblem som fotbollslegendaren vårdas för är covid-19.

Familjemedlemmarna sade också att 82-årige Pelé inte är döende och att han kommer att få lämna sjukhuset när han återhämtat sig från luftvägsinfektionen.

Annons

– Han är sjuk och han är gammal. Men nu är han på sjukhus på grund av luftvägsinfektionen. När han mår bättre kommer han att få åka hem, sade Kely Nascimento till TV Globo.

Hans andra dotter Flavia Nascimento sade i intervjun att fadern fortfarande genomgår behandling för cancer.

– Det är inte okej att folk säger att han är döende och får palliativ vård. Tro oss, det är inte sant. Han ligger inte på intensiven, han är i ett vanligt rum. Han är inte döende, han får behandling, säger Flavia Nascimento.

Barnbarnet Arthur Arantes do Nascimento berättar att han diskuterar det pågående VM:et i Qatar i telefon med Pelé och att den forne fotbollshjälten saknar skadade stjärnan Neymar i Brasiliens senaste två matcher.

Han säger att han får hälsningar om att Pelé ska vila i frid.

– En dag kommer det att hända, men inte i dag. Han kommer att bli bra, det är bara en fråga om tid. Han kommer att få se Brasilien ta sin sjätte VM-titel, säger Arthur Arantes do Nascimento

Pelé är av många ansedd som tidernas främsta fotbollsspelare, han tog bland annat VM-guld 1958, 1962 och 1970.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons