Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Östersund lägger ner bojkott – spelar i Boden

Ishockey • Publicerad 1 november 2021
Östersund ska spela mot Boden på fredag, har klubben bestämt.
Östersund ska spela mot Boden på fredag, har klubben bestämt.Foto: Andreas Hillergren/TT

Ett steg mot en lösning i hockeyettankonflikten har tagits i Östersund som beslutat att inte bojkotta bortamatchen mot Boden på lördag.

"Svenska Ishockeyförbundet och Riksidrottsnämnden har tagit beslutet att lagen ska genomföra matcherna. Då vi i Östersunds IK anser att man ska följa gällande bestämmelser känner vi inte att vi som enskild förening bör ställa oss emot vare sig hockeyförbundet eller riksidrottsnämnden”, skriver klubben på sin webbplats.

Annons

Klubbarna i den norra och den södra serien i hockeyettan har vägrat spela bortamatcherna mot Boden respektive Karlskrona eftersom de lagen inte ställer sig bakom ligans tv-avtal.

Ishockeyförbundet har nyligen beslutat att lag som vägrar spela matcher skulle tilldömas 0–5-förluster. Trots det har bojkotten fortsatt.

Förbundet har tillsatt en juridisk utredning för att försöka lösa konflikten.

Rättad: I en tidigare version uppgavs fel dag för matchen. Rätt är på lördag.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons