Powell bröt måltorkan: "Skönt få det överstökat"

Han öste in poäng i hockeyallsvenskan, men har inte fått det att lossna i SHL.
Mot Malmö kom första målet för Myles Powell när Oskarshamn tog sin första seger under ordinarie tid.
Ishockey • Publicerad 13 oktober 2022
Oskarshamnsspelare jublar efter Myles Powells 1–1-mål borta mot Malmö. Smålänningarna vann SHL-matchen med 2–1.Foto: Anders Bjurö/TT

Kanadensaren Myles Powell svarade för 58 poäng på 55 matcher i hockeyallsvenskan för Västervik och HV71 (värvades dit i januari) förra säsongen. I Oskarshamn har 28-åringen gått poänglös under de sju första SHL-matcherna, men borta mot Malmö satte han det viktiga 1–1-målet knappt sex minuter in på den andra perioden.

– Det har tagit ett tag. Det är skillnad på matcherna under försäsongen jämfört med ordinarie säsong. Kanske har jag tänkt lite för mycket på det, men det är skönt att få det överstökat, säger Myles Powell.

Målet kom på en snabb omställning där Oskarshamn kom två spelare mot en.

– En fantastisk pass från Brace (Cameron), säger Powell om målet.

Vass förstakedja

Annars är det Oskarshamns förstakedja som producerat poängen den här säsongen. Trion Ahti Oksanen, Antti Suomela och Patrik Karlkvist har tillsammans svarat för 28 poäng under säsongsupptakten. Med åtta fullträffar är Karlkvist i toppen av skytteligan.

Mot Malmö blev Oksanen matchhjälte. Knappt två och en halv minut efter kvitteringen kom finländaren i friläge och satte 2–1 bakom Daniel Marmenlind i hemmamålet.

Trepoängaren var Oskarshamns första för säsongen. Lagets övriga fyra segrar har samtliga kommit efter förlängning eller straffar. Det var även den första segern efter två raka förluster.

– Det är stort för laget. Vi är glada över att få trepoängaren till slut, säger Myles Powell.

"Fantastiska räddningar"

I slutskedet av matchen tog Malmö ut Marmenlind, men spel i sex mot fem spelare gav inte utdelning. Oskarshamn och målvakten Joe Cannata fredade sitt mål.

– Joe gör alltid fantastiska räddningar, han var otrolig i kväll, säger Myles Powell.

Malmö tog ledningen i upptakten av den andra perioden genom Johan Olofsson, men fler mål än så blev det inte. Förlusten var skåningarnas tredje raka.

– Jag tycker att vi tappar tålamodet lite i andra perioden. Vi vet att Oskarshamn är duktiga i spelvändningarna och där tappar vi två mål. Någonstans tycker jag att Oskarshamn vinner välförtjänt över 60 minuter, säger Malmötränaren Tomas Kollar.