Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

OS-hoppen tog EM-brons i segling

Det blev svenskt EM-brons i 470-seglingen i portugisiska Vilamoura.
I fredagens medaljsegling slutade svenskduon Anton Dahlberg och Fredrik Bergström sjua vilket säkrade en tredjeplats på EM.
Segling • Publicerad 7 maj 2021
Anton Dahlberg och Fredrik Bergström. Arkivbild.
Anton Dahlberg och Fredrik Bergström. Arkivbild.Foto: Sören Andersson / TT

Däremot kunde det ha blivit ännu bättre för den redan OS-klara duon.

Inför avslutningen låg Dahlberg och Bergström på samma poäng som spanjorerna Jordu Xammar och Nicolás Rodríguez vilket bäddade för en silverstrid mellan Spanien och Sverige.

Annons

Men firma Xammar/Rodríguez var snabbare och tog sig i mål som femma och tog därmed hem EM-silvret.

"Styrkebesked med medalj"

"När vår segling inte stämmer helt vinner vi inte, så enkelt är det. Men samtidigt känns det som ett styrkebesked att vi ändå tar medalj", säger Anton Dahlberg i ett pressmeddelande.

Fransmännen Kévin Peponnet och Jérémie Mion blev sist av samtliga båtar under fredagen men hade en tillräckligt stor ledning inför dagen och kunde bärga EM-guldet.

EM-vinnarna Peponnet och Mion vann däremot inte hela tävlingen. Även utomeuropeiska besättningar deltog i veckans öppna EM och där blev Nya Zeelands Paul Snow-Hansen och Daniel Willcox etta.

Dahlberg/Bergström, som är ett stort OS-hopp inför spelen i Tokyo, tog tidigare i år guld i VM i 470-klassen. Den tävlingen avgjordes också i Vilamoura.

"Nu har vi vunnit både ett VM-guld och ett EM-brons under ett OS år. Det ger oss kraft och riktning att göra absolut bästa möjliga förberedelser fram till OS. Vi vet vad vi kan, står för och tror på. Vår övertygelse är att fortsätta med vårt utvecklingsfokus hela vägen fram till vårt mest åtråvärda mål som är ett OS-guld i Tokyo", säger Dahlberg.

Karlsson/Bergström åtta

På damsidan blev Olivia Bergström och Lovisa Karlsson EM-åtta. Nu hoppas duon på en OS-plats.

"Vi har gjort vårt bästa och nu hoppas vi att det räcker för att SOK (Sveriges olympiska kommitté) ska skicka oss till Japan i sommar", säger Karlsson.

Rättat: I en tidigare version stod fel placering för Karlsson/Bergström. Rätt är EM-åtta.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons