Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

NHL-draftade Grans: "En kul kväll"

Han firade NHL-draften – tingad av Los Angeles – med en god köttbit.
Dagen efter blev backtalangen Helge Grans målskytt när hans Malmö satte stopp för Örebros segersvit.
Ishockey • Publicerad 8 oktober 2020
Draftad av NHL-klubben Los Angeles på onsdagskvällen – målskytt i SHL dagen efter. Malmöbacken Helge Grans har haft ett kul dygn. Här jublar han efter sitt 1–1-mål när Malmö vann hemma mot Örebro med 2-1.
Draftad av NHL-klubben Los Angeles på onsdagskvällen – målskytt i SHL dagen efter. Malmöbacken Helge Grans har haft ett kul dygn. Här jublar han efter sitt 1–1-mål när Malmö vann hemma mot Örebro med 2-1.Foto: Anders Bjurö/TT

Malmöbacken Helge Grans satt hemma med flickvännen i lägenheten i Malmö och följde den digitala NHL-draften under onsdagskvällen, svensk tid. Förstavalet hade klubbarna redan gjort dagen innan, men när den andra rundan drogs i gång valdes Grans tidigt av Los Angeles Kings som 35:e spelare i draften.

– Ett stort steg, men samtidigt är man långt ifrån drömmarna. Men det ska bli grymt kul att fortsätta att jobba på nu, säger Grans.

Annons

Hur han firade NHL-draften?

– Det blev någon god köttbit senare på kvällen.

Nöjd med Los Angeles

Ett dygn senare firade han på isen i Malmö arena genom att sätta 1–1 i den första perioden sedan Örebros Robert Leino en knapp minut tidigare satt ledningsmålet.

– Det blev en retur i powerplay och öppet mål. Jätteskönt att stänka dit den och producera i en så här tajt match, säger Grans, som gjorde säsongens första mål i lördags när Malmö vann borta mot Färjestad med 4–2.

Han var nöjd över att det var Los Angeles som tingade honom.

– Det är jättekul. Jag har fått bra intryck av dem. Det känns som att de håller på att bygga om. Det känns som en seriös förening, som vill framåt.

Mötet med topplaget Örebro blev en jämn tillställning. Det matchavgörande 2–1-målet skickade Pathrik Westerholm in redan halvvägs in i den andra perioden.

– Vi stänger ner Örebro bra och vi gör vårt jobb. Vi gick in i matchen och sade att vi skulle spela hårt i 60 minuter och det tycker jag att vi gjorde, säger Grans.

Malmö tvingades till ett målvaktsbyte efter den första perioden sedan Oscar Alsenfelt blivit påkörd när Daniel Muzito Bagenda vek in mot mål.

Volden höll nollan

– Jag vet inte ännu hur det är med honom. Inte helt bra eftersom han inte spelade de två sista. När det tar mot huvudet är det alltid en säkerhetsåtgärd, om man inte känner sig helt hundra ska man inte spela, säger Malmötränaren Joakim Fagervall och fortsätter:

Annons

– Jag tycker inte att det är en jättevåldsam smäll, men den tar kanske olyckligt. Jag vill också att man ska gå in där (framför mål), men det är olyckligt när någon blir skadad.

Lars Volden kom dock in och räddade 19 skott i de två avslutande perioderna när Örebro åkte på säsongens första förlust efter fyra raka SHL-segrar.

– Vi är inte tillräckligt bra. Vi är lite uddlösa och Malmö gör ett bra jobb med att hålla chanserna hyfsat ofarliga, säger Örebrobacken Stefan Warg, som har ett långt förflutet i Malmö.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons