Örebrotränaren Niklas Eriksson satte fingret på vad det handlade om.
Spelarna lyssnade och gick in och körde över Leksand på bortais, 5–1.
Ishockey • Publicerad 2 februari 2021
Rodrigo Abols, tvåmålsskytt i Örebros 5–1-seger borta mot Leksand. Arkivbild.
Rodrigo Abols, tvåmålsskytt i Örebros 5–1-seger borta mot Leksand. Arkivbild.Foto: Tommy Pedersen/TT

Tabelläget skvallrade om vad som gällde inför mötet. Örebro låg sexa och på den sista kvartsfinalplatsen, Leksand sjua och distanserade med sju poäng.

Seger och Leksand hade minskat avståndet till fyra poäng, men Örebro hade inga planer på att släppa leksingarna närmare sig utan utökade försprånget till tio poäng.

Snabbt ledningsmål

Det tog 60 sekunder. Sedan låg den första pucken bakom Janne Juvonen. Christopher Mastomäki rakade in en retur, hans första mål sedan den 14 november.

Mer kom, mycket mer. Örebro var starkare, hetare, vassare och gjorde 4–1 innan den första perioden var över. Lettländaren Rodrigo Abols noterade 12:e och 13:e målet för säsongen och däremellan tryckte Ludvig Rensfeldt in 3–1.

Carter Ashton förlängde sin målsvit till fyra matcher när han 1–2-reducerade men det var inte mycket till hjälp för ett Leksand utan skadade slovaken Marek Hrivik, poängbäst i laget med 9 mål och 28 assists.

– Det är riktigt bra. Vi har fart på ben och puck. Vi gör en superbra prestation. Det var hur skönt som helst att sätta dit en puck, säger Mastomäki till C More.

Levde på första perioden

Efter urladdningen tappade Örebro lite fart och Leksand spelade upp sig.

Men utdelningen uteblev.

Efter den mållösa mittenperioden chansade Leksand med att ta ut målvakten med åtskilliga minuter kvar av slutperioden. Med knappa sex minuter kvar slog Ludvig Rensfeldt in 5–1 till Örebro.

– Vi gör en så pass bra förstaperiod att vi kan leva på det under hela matchen. Vi spelar av den sista perioden, säger Rensfeldt till C More.

Örebro är nu uppe i tolv raka segrar mot Leksand.

– Vi har inte skärpan och energin över 60 minuter. Det är mitt ansvar. Det var ingen bra kväll för Leksand och en usel kväll för mig, säger Leksands tränare Björn Hellkvist till C More.