Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Örebro tvingas betala tillbaka sju miljoner

Örebro hockey måste betala tillbaka hela sitt coronastöd på drygt 7 miljoner kronor, har Tillväxtverket beslutat.
"Vi kommer självklart att se över hur vi kan överklaga beslutet", säger Örebros vd Mikael Johansson.
Ishockey • Publicerad 5 december 2021
Örebro hockey måste betala tillbaka drygt sju miljoner kronor i coronastöd, har Tillväxtverket beslutat. Arkivbild.
Örebro hockey måste betala tillbaka drygt sju miljoner kronor i coronastöd, har Tillväxtverket beslutat. Arkivbild.Foto: Pär Bäckström/TT

Under coronapandemin ansökte, och mottog, Örebro hockey ett rejält ekonomiskt stöd för att täcka upp för korttidspermittering av personal.

Men nu ska hela stödet, totalt 7 073 603 kronor, betalas tillbaka, enligt ett beslut från Tillväxtverket.

Annons

"Vi började korttidspermittera den 16 mars förra året i enlighet med de instruktioner som meddelats via Tillväxtverket och har skött allt i enlighet med det regelverk som finns. Vi har gjort som många andra klubbar i SHL, Hockeyallsvenskan, andra idrotter och andra föreningar", säger Örebro hockeys vd Mikael Johansson i ett pressmeddelande.

Klubben undersöker nu hur man ska kunna överklaga beslutet. Att det skulle handla om några oegentligheter från Örebros hockeys sida, slår vd:n tillbaka.

"Jag vill vara tydlig med att poängtera att vi inte på något sätt gjort något ohederligt eller försökt fuska. Regeringens intention och syfte när man införde detta stöd torde vara att hjälpa de verksamheter som drabbats ekonomiskt på grund av pandemin och vi anser fortfarande att Örebro hockey är berättigad till de stöd vi sökt", säger Mikael Johansson.

Örebro är inte den första SHL-klubben som tvingas betala tillbaka pengar. Tidigare under hösten återkrävdes Leksand på nästan tre miljoner kronor.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons