Femte raka hemmasegern efter 3-1 mot Leksand – i en kokande hockeyborg.
Då lyfter Örebro mot slutspel och landar på femte plats i SHL-tabellen.
Ishockey • Publicerad 12 februari 2022
Örebros Leo Carlsson. Arkivbild.
Örebros Leo Carlsson. Arkivbild.Foto: Tommy Pedersen/TT

Leksand vann komfortabelt med 4–2 i torsdags i Tegera arena. Men redan på lördagseftermiddagen tog Örebro revansch i ”back-to-back”-mötet i en slutsåld Behrn arena där alltså hemmalaget vunnit fem raka med förkrossande 19-4 i målskillnad.

Ett hårt skadedrabbat närkegäng inledde intensivt och piggt. Och efter tolv minuter lyckades Örebroforwarden Nick Halloran peta in matchens första mål bakom målvakten Kasimir Kaskisuo efter ett härligt förarbete av supertalangen Leo Carlsson som bjöd på en läcker ”klubba-skridsko”-dragning.

"Var inte så mycket tanke"

Det amerikanska nyförvärvet Nick Halloran, som för några veckor sedan anslöt från finska SaiPa, gjorde därmed sitt tredje mål på de fyra senaste matcherna.

Och den 17-årige Färjestadsprodukten Leo Carlsson var ödmjuk när dragningen kommer på tal i C More intervjun efter första perioden.

– Nja, det var inte så mycket tanke där faktiskt, men såg Nicky komma där till höger. Jag tappade den på slutet så det var skönt att Nicky fick tag i den och gjorde mål.

– Vi spelar med mer självförtroende och energi jämför med senaste matchen mot Leksand och det är skönt med fullsatta läktare. Det gör skillnad, tillade han.

En kvart in i mittperioden ökade Juuso Puustinen på ledningen när han direktsköt in 2-0 i krysset från slottet – efter en chanspassning från kedjekompisen och landsmannen Jani Lajunen.

Enroth storspelade

Tio minuter in i tredje perioden reducerade Leksands Carter Ashton på en retur i powerplay och gjorde då sitt sjunde mål för säsongen.

Gästerna jagade sedan en kvittering framför Örebros storspelande målvakt Jhonas Enroth som radade upp superräddningar på slutet och kom upp i 97 i räddningsprocent.

Istället kunde Oliver Eklind sätta 3-1 i tom bur i slutminuten – i Behrn arena som blivit rena skräckplatsen för Leksand - då dalalaget sedan återkomsten till SHL 2019 bara vunnit en match på de åtta senaste i Örebro inklusive fjolårets kvartsfinalserie.