Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ordföranden: ”Inte den intäktsökning vi hoppats på”

Charlotte Gustavssons uppsägning kom som en överraskning för Karlskrona HK:s ordförande Tobias Larsson.
– Det är en tuff position att ha, att vara vd i SHL och i Karlskrona, men hennes beslut var överraskande, ja, säger Tobias Larsson.
Tobias Larsson, ordförande i Karlskrona HK.
Tobias Larsson, ordförande i Karlskrona HK.
Foto: LENA EHRING

Charlotte nämner olika syn på vägval och organisation som gjorde att hon valde att säga upp sig.

Din kommentar till det?

– Det är Charlotte som har valt att säga upp sig och jag vill egentligen inte ge mig in i någon pajkastning heller, säger Tobias Larsson.

Är du besviken att hon väljer att göra det i klubbens tuffa situation?

– Jag har haft fokus på att lösa den här situationen och har inte haft tid att reflektera och känna efter.

När fick du beskedet om Charlotte Gustavssons uppsägning?

– I slutet på förra veckan.

Enligt uppgifter till Blekingesport har det funnits ett i klubben internt missnöje med det Charlotte Gustavsson presterat i sin roll som vd.

– Jag behöver tid på mig för att vi ska kunna sätta oss ned och utvärdera Charlottes tid här, men klart är att det funnits synpunkter när vårt mål med intäktsökning i stället blivit ett intäktsbortfall, säger Larsson.

– Men nu är det fokus på att ro den här säsongen i hamn.

Hur agerar ni?

– Vi har tillsatt en grupp med fyra personer (Christian Magnusson, Calle Höök, Niclas Skoglund och Roger Knutsson) som ska sköta det operativa styret av föreningen, fast i ett nära arbete med styrelsen.

– Jag har haft möte med den nu på morgonen och vi har gjort upp en handlingsplan.

Arbetet med en ny klubbdirektör, hur går det?

– Vi kommer tillsätta en extern rekryteringsfirma, som senast.

Inför anställningen av Charlotte Gustavsson tryckte ni på att en ny klubbdirektör skulle ha fokus på marknad och intäktsökning. Är det samma kriterier den här gången?

– Vi är en liten föreningen och vi har intäktsproblem. Jag tror att en även den nya klubbdirektören måste ha fokus på omsättnings- och intäktsökning, säger Tobias Larsson.

Hur är ekonomin i klubben?

– Det är ingen hemlighet att det är röda siffror, mycket beroende på att vi inte drar tillräckligt med publik till matcherna, men det ekonomiska läget är jag inte beredd att kommunicera ut nu.

– Vårt fokus är att klara elitlicensen till den sista april, vi får se om vi kommunicerar ut läget innan dess, säger Larsson.