Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Omstridd spelare utanför Ecuadors VM-trupp

Fotboll • Publicerad 15 november 2022
Byron Castillo vars medborgarskap ifrågasatts när han spelat VM-kvalmatcher för Ecuador är inte med i truppen till VM som nu presenterats. Arkivbild.
Byron Castillo vars medborgarskap ifrågasatts när han spelat VM-kvalmatcher för Ecuador är inte med i truppen till VM som nu presenterats. Arkivbild.Foto: Lynne Sladky/AP

Ecuador har nu som det sista av 32 deltagande länder presenterat sin trupp till fotbolls-VM i Qatar som inleds nästa vecka.

Förbundskaptenen Gustavo Alfaro har dock valt att inte ta med Byron Castillo som spelat kvalmatcher för landet och också gjort att Ecuadors deltagande i VM ifrågasatts.

Annons

Bara tolv dagar före VM-premiären blev det klart att Ecuador får behålla VM-platsen efter det att Chile och Peru velat att Ecuador skulle uteslutas från VM för att man använt backen Byron Castillo som egentligen är colombian.

Domaren i idrottens skiljedomstol Cas friade Ecuador och menade att Internationella fotbollsförbundet Fifas regler godkänt att Castillo spelat både i kvalet och i VM.

Trots detta finns backen alltså inte med i Ecuadors trupp. Ecuador spelar i grupp A med värdlandet Qatar, Senegal och Nederländerna.

Ecuador och Qatar möts i VM:s inledande match på söndag.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons