Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Omikron hotar världscupen i Schweiz

Världscuptävlingarna i längdskidor i Schweiz nästa helg är hotad.
För att tävlingarna ska bli av krävs det att idrottare från vissa länder undantas från de nya inresereglerna som landet infört på grund av omikronvarianten.
Vintersport • Publicerad 2 december 2021
Det är osäkert om världscuptävlingarna i Davos blir av där stjärnan Frida Karlsson ska tävla. Arkivbild.
Det är osäkert om världscuptävlingarna i Davos blir av där stjärnan Frida Karlsson ska tävla. Arkivbild.Foto: Torstein Bøe/NTB/TT

Schweiz har infört en rad nya reserestriktioner för att hantera coronavirusets nya variant omikron. Det innebär bland annat att resande från vissa länder, till exempel Kanada och Tjeckien, tvingas till en karantän på tio dagar vid inresa till Schweiz.

Det gäller oavsett om man är vaccinerad eller inte.

Annons

Om smittspridningen i Sverige skulle öka kan Schweiz anse att inresande från Sverige bör omfattas av reglerna.

Nästa helgs tävlingar i alpina världscupen i St Moritz, två super-G-tävlingar, har getts undantag från inreserestriktionerna (tio dagars karantän) av kantonen Graubünden.

"Vi är lugna"

Däremot är det ännu inte klart om skidornas världscuptävlingar i Davos, med sprint och herrarnas 15 kilometer fristil samt damernas 10 kilometer fristil, ges undantag.

Längdlandslagets chef Anders Byström är hoppfull kring att tävlingarna blir av efter kontakt med Internationella skidförbundet (Fis).

– Beskedet vi fått är att Fis jobbar på ett undantag för idrottarna och det är vi lugna med att de löser, säger Anders Byström och fortsätter:

– Vi kommer att få definitivt besked i morgon (fredag) från Fis.

CL-matchen räddad

Det schweiziska fotbollslaget Young Boys hade kunnat drabbas av inresereglerna då man spelar borta mot engelska Manchester United i Champions League på onsdag den 8 december.

I går, onsdag, fick klubben besked om man undantas karantänsreglerna och kan åka till Storbritannien för matchen.

Fakta: Världscuptävlingar i Schweiz närmaste tiden

Längdskidor: 11–12 december i Davos

Alpint: 11–12 december i St Moritz

Skicross: 13–15 december i Arosa

Backhoppning: 17–19 december i Engelberg

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons