Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Omark återvänder till Luleå

Linus Omark återvänder till Luleå.
Forwarden har skrivit på ett treårsavtal med SHL-klubben.
"Vi skall addera ytterligare SM-guld till föreningen", säger Omark i ett pressmeddelande.
Ishockey • Publicerad 5 juli 2021
Linus Omark. Arkivbild.
Linus Omark. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Den 34-årige Linus Omark kommer närmast från den schweiziska ligan där han vann den interna poängligan i Genève-Servette med sina 23 mål och 48 assist på 59 matcher.

"Det har tagit lite tid och det har ryktats både hit och dit kring Linus Omark. Därför känns det nu extremt roligt att vi nu kan presentera honom som vår spelare kommande säsong. Alla vet vad han presterat under sin karriär och det skall bli oerhört roligt att få jobba med honom igen", säger klubbens general manager Stefan Nilsson i ett pressmeddelande.

Annons

Omark ansluter på ett treårskontrakt (1+2) där han har möjlighet att återvända till Genève säsongen 2022–23.

"När vi väl fattat ett beslut i familjen att flytta hem så känns det nu väldigt bra att jag får återvända till Luleå Hockey och få dra på mig föreningens färger igen. Jag längtar redan nu till att vi kommer samlas igen och gå på is tillsammans om mindre än en månad", säger Omark.

Värvningen visar att klubben satsar högt den kommande säsongen, enligt Stefan Nilsson.

"Vi skall göra en bättre säsong än den förra – både placeringsmässigt i grundserien och i SM-slutspelet – vilket vi känner är en rimlig målsättning", säger han.

Klubben presenterade samtidigt värvningen av HV71:s center Linus Fröberg.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons