Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Olympiska idrottare vill inte bojkotta ryssar

Organisationen för olympiska idrottare tycker inte att idrotten ska bojkotta Ryssland och Belarus.
Däremot stödjer man ett förslag om att stödja ukrainska idrottare ekonomiskt.
Idrott • Publicerad 2 april 2022
Skidkungen i OS i Peking, Alexander Bolsjunov, fick inte köra de avslutande tävlingarna i världscupen efter Rysslands invasion av Ukraina. Arkivbild.
Skidkungen i OS i Peking, Alexander Bolsjunov, fick inte köra de avslutande tävlingarna i världscupen efter Rysslands invasion av Ukraina. Arkivbild.Foto: Aaron Favila/AP/TT

Enligt ett uttalande skriver World Olympians Association (Woa) att de olympiska reglerna alltid ska respekteras och att idrottare alltid ska ha rätt att få tävla. Woa skriver att man visserligen har förståelse för och respekterar Internationella olympiska kommitténs rekommendation att inte bjuda in ryska och belarusiska idrottare till internationella tävlingar, på grund av Rysslands invasion av Ukraina med stöd av Belarus.

"Men Woa tror starkt på att beslutet om att tävla eller inte ska tas av varje individuell idrottare och bör baseras på principerna i det olympiska regelverket", skriver organisationen.

Woa ska dock stödja ukrainska olympiska idrottare med humanitär hjälp för att återuppbygga landets idrott.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons