OIK-kross i derbyt mot Sölvesborgs IK

Det blev en gruvlig revansch för Olofströms IK när laget fick revansch på Sölvesborgs IK genom att vinna med klara 7–2.
I derbyt kunde också Olofströms IK presentera två nyförvärv: Mate Garbacz och Chris Ordoobadi.
ISHOCKEY • Publicerad 15 november 2019
Olofströms IK:s nyförvärv Chris Ordoobadi gjorde två mål.
Olofströms IK:s nyförvärv Chris Ordoobadi gjorde två mål.Foto: Ronny Gunnarsson

Äntligen var också Victor Löfstedt med på isen och han gjorde ingen besviken.

– Det är nio år sedan som jag spelade för OIK och det var jättekul att spela igen. Det är sju månader sedan som jag var på is och nu hoppas jag att det kommer mycket publik även i fortsättningen, säger Löfstedt.

OIK hade två nyförvärv i målvakten Mate Garbacz, från Ungern, och Chris Ordoobadi. Den senare gjorde två mål och ett bra arbete.

OIK gjorde det väldigt bra i de två avslutande perioderna.

Första perioden var spelmässigt jämn, men OIK tog ledningen med 3–1.

Det första målet sköt Anton Bengtsson efter en suverän passning från Löfstedt.

Amerikanen Ordoobadi ökade till 2–0. OIK tappade sedan lite och Andreas Grönqvist reducerade, men hemmalaget kom igen och Kim Hofvander sköt 3–1.

I andra perioden hade OIK flera lägen innan Robin Wernström-Palmqvist fick in 4–1 på straff.

Ett snabbt skott efter tekning av Ordoobadi gav 5–1.

Sölvesborg drog på sig många utvisningar med bland annat matchstraff i sista perioden.

OIK utnyttjade powerplay till att göra både 6–1 och 7–1.

– Det var vår sämsta match på hela säsongen. Det är en katastrof att ingen vill göra jobbet och då är det här ändå ett derby, säger tränaren Pär Persson.

OIK:s tränare Reine Rydberg var givetvis mer uppåt.

– Vi behövde detta efter ett par förluster för att få tillbaka självförtroendet. Vi har väldigt många unga spelare som behöver få det tålamod som behövs. Nu kunde vi vara stabila och trötta ut motståndaren.

Ny målvakt i Olofströms IK, Mate Garbacz.
Ny målvakt i Olofströms IK, Mate Garbacz.Foto: Ronny Gunnarsson
ISHOCKEY, DIVISION 2

Olofströms IK–Sölvesborgs IK 7–2 (3–1, 2–0, 2–1)

Målen, Olofström: Chris Ordoobadi 2, Anton Bengtsson 2, Kim Hofvander 2, Robin Wernström-Palmqvist.

Sölvesborg: Andreas Grönqvist 2.

Rolf-Arne Kulle
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.