Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Østberg stoppas från läger – oro för OS

Ingvild Flugstad Østberg åker inte med det norska landslaget till försäsongens avslutande höghöjdsläger i Livigno och Val Senales i Italien, enligt .
Anledningen är att 30-åringen inte är kvitt de hälsoproblem som bidrog till att hon missade hela förra skidsäsongen.
Längdskidor • Publicerad 14 oktober 2021
Ingvild Flugstad Østberg i mars förra året. Vid samma period gjorde hon sin senaste världscuptävling. Arkivbild.
Ingvild Flugstad Østberg i mars förra året. Vid samma period gjorde hon sin senaste världscuptävling. Arkivbild.Foto: Terje Bendiksby/NTB/TT

– Ingvild är ännu inte tillräckligt stark för att åka på ett höghöjdsläger, säger Norges längdchef Espen Bjervig till NRK.

Beskedet kommer knappt en och en halv månad före världscuppremiären i Ruka i november och mindre än fyra månader före vinter-OS i Peking i februari.

Annons

Bjervig hänvisar till Østberg när det gäller hennes känslor kring att hon inte får följa med på höghöjdslägret som inleds den 21 oktober. Däremot tror han inte att det är bra med tanke på stundande OS.

– Jag kan bara tänka mig hur det är när du som skidåkare inte får åka iväg för OS-förberedelser.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons