Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Østberg satsar vidare – utanför landslaget

Skidåkaren Ingvild Flugstad Østberg kommer att satsa vidare utanför det norska landslaget. På Instagram tackar 31-åringen, som tampats med hälsoproblem, för åren med landslaget.
Skidor • Publicerad 8 maj 2022
Ingvild Flugstad Østberg kommer inte att vara med i det norska landslaget nästa säsong. Arkivbild.
Ingvild Flugstad Østberg kommer inte att vara med i det norska landslaget nästa säsong. Arkivbild.Foto: Geir Olsen/NTB/TT

Ingvild Flugstad Østberg petades från den norska landslagstruppen inför nästa säsong, nu tar skidstjärnan bladet från munnen.

Østberg har haft hälsoproblem de senaste säsongerna och har därför inte tävlat så mycket som hon önskat. Hon har bland annat stoppats av landslagsledningen eftersom hon inte uppfyllt de hälsokrav som finns.

Annons

I november gjorde hon comeback i skidspåret, men fick snabbt startförbud igen. Det är förhållandet mellan träning och näring som inte fungerat för Østberg som stoppades första gången 2019.

I ett inlägg på Instagram tackar hon landslaget för den här tiden.

"Tusen tack för 14 fantastiska år i landslaget... Jag har upplevt och uppnått mer än jag någonsin kunnat drömma om", skriver Østberg.

Hon klargör också att hon kommer att satsa vidare, om än utanför landslagstruppen.

"Vägen framåt blir annorlunda och utmanande, men jag ser fram emot att jobba hårt för att bli en bättre skidåkare".

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons