Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Öbergs upphämtning – trea i jaktstarten

Efter missräkningen i sprint blev söndagens jaktstart en bättre dag för svenska skidskyttestjärnan Elvira Öberg.
Hon slutade på en tredjeplats efter en stark upphämtning.
Skidskytte • Publicerad 4 december 2022
Elvira Öberg slutade trea i jaktstarten. Här under torsdagens stafett.
Elvira Öberg slutade trea i jaktstarten. Här under torsdagens stafett.Foto: Anders Wiklund/TT

För Elvira Öberg gick inte lördagens sprinttävling helt enligt plan. Trots att hon var snabbast i spåret blev Öberg inte bättre än tolva efter att ha skjutit tre bom.

Hon startade därmed jaktstarten på 10 kilometer i finländska Kontiolax från samma position – en position Öberg skulle förbättra rejält.

Annons

Endast en bom och sedvanlig snabb åkning gav Öberg chansen att köra in som trea, och därmed knipa en pallplats – säsongens första för Öberg.

– Jag är jättenöjd med mitt lopp i dag. Jag är väldigt offensiv i början och får slita lite för det men jag är glad att jag vågar och otroligt nöjd med jobbet på vallen i dag, säger Elvira Öberg till SVT.

– Jag har fokus på mitt i dag. Är närvarande hela tiden och blir inte lika passiv som jag varit tidigare. Att få sätta skotten i stående när det gäller mycket är jag riktigt nöjd med.

"Var mental läkare"

Öbergs skjutsjälvförtroende var inte helt på topp efter lördagens missar. Det har landslagstränaren Johannes Lukas försökt ändra på.

– Man måste påminna om att det är skidskytte, det är inte bara att åka fort. Jag var lite mental läkare och det blev bra i dag. Jag har inte varit orolig för henne, vi vet att skyttet kan stämma bra. Speciellt det sista skyttet gör hon enormt bra i dag, säger han.

Vann gjorde fransyskan Julia Simon. Hanna Öberg var näst bästa svenska med sin tiondeplats.

– Det var okej. Jag åkte ganska smart men fick en dålig start på skyttet. Jag tycker jag vänder det på bra sätt och jag tar med mig nollan i sista skyttet. Det var det viktigaste i dag, säger Hanna Öberg.

Tappade sina magasin

Linn Persson startade trea efter succén i sprint men hade inte riktigt farten i benen för att sluta bättre än elva.

– Ett ganska tufft lopp för mig. Jag gör det okej på skjutvallen men jag fick slita ordentligt i spåret. Det känns som att jag precis kört ett lopp innan och jag var inte riktigt återhämtad. Jag får inte riktigt till skidåkningen i dag och känner att jag inte har tryck i benen, säger Persson.

Allra dråpligast var det dock för Stina Nilsson som blev stående på skjutvallen efter att ha glömt kvar två magasin från tidigare skjutning. Nilsson åkte i mål på en 35:e-plats.

Annons

– Jag kommer in till stående och märker att jag inte har några magasin och ingen aning om var de är. Jag får stå och vänta och det är så typiskt. Men jag är jättenöjd att jag inte stressade upp mig och kunde skjuta en bra ståserie, säger Nilsson.

Anna Magnusson slutade 37:a och Johanna Skottheim blev 55:a efter att ha missat samtliga skott i sista skyttet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons