Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Öberg tiondelar från seger: "Så klart surt"

Elvira Öberg fick nöja sig med en tionde plats under gårdagens Sverigepremiär i skidskytte i Idre.
I dag var hon desto snabbare. Stabilt skytte och bra fart under skidorna gav en andraplats – 0,3 sekunder bakom vinnande fransyskan Anais Chevalier-Bouchet.
Skidskytte • Publicerad 13 november 2022
Elvira Öberg slutade tvåa i dagens sprinttävling i Idre.
Elvira Öberg slutade tvåa i dagens sprinttävling i Idre.Foto: Nisse Schmidt/TT
Tilda Johansson slutade fyra.
Tilda Johansson slutade fyra.Foto: Nisse Schmidt/TT

Elvira Öberg var tillbaka i gott slag under dagens sprinttävling i Idre. Hon var snubblande nära segern, men föll till sist på målsnöret.

– Jag hade en del saker att förbättra från i går, jobbar med det på ett bra sätt, får revansch och gör ett bra lopp. Sedan är det så klart surt att det är tre tiondelar upp till (Anais) Chevalier-(Bouchet), men jag är väldigt nöjd med loppet, säger Öberg.

Annons

TT: Vad hade du att förbättra?

– Jag slarvade lite i går med en del rutingrejer och fokus under uppvärmningen, men skärper mig i dag och gör ett lopp som hade räckt långt även i världscupen. Sedan måste formen finslipas för det finns mer fart att hämta.

"Är inte orolig"

Systern Hanna Öberg blev trea, strax före gårdagens skrällsegrare Tilda Johansson. Det hade kunnat bli en ännu högre placering för storasystern om liggskyttet hade stämt.

– Åkningen var bra, ståskyttet var bra men det fattas lite i liggande. Solen stör lite i siktet och det är analysen kring varför jag bommar. Det är ingenting jag är orolig för, säger hon.

Även fyran Tilda Johansson, som överraskade stort genom att vinna premiärtävlingen i går, var nöjd.

– Väldigt skönt att kunna göra ett bra lopp igen och kunna följa upp gårdagens succé, säger hon till TT.

Johansson berättar att gårdagen var påfrestande på många sätt.

– Det var mycket som var tufft efteråt, mycket gratulationer och saker jag inte är van vid, så det var mycket i går. Men jag ville verkligen visa att jag kan i dag också.

Johanna Skottheim blev sexa, Anna Magnusson nia och Stina Nilsson tia.

Premiär om två veckor

Tävlingen på konstsnön i Idre är ett genrep inför världscuppremiären i finska Kontiolax om två veckor.

Annons

En premiär systrarna Öberg ser fram emot.

– Nu ska jag cementera den här goda känslan och småfila lite på liggskyttet inför världscuppremiären, säger Hanna Öberg.

Lillasyster Elvira:

– Jag är så bra jag kan vara. Jag vet vad som krävs för att vara där uppe och vet vad jag kan. Förra året var jag kanske i lite för bra form den här helgen och kroknade mot slutet. Nu känner jag mig i väldigt bra fas och det känns som jag är på god väg mot världscuppremiären.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons