Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Bendarr sänkte Sverige i stafetten

Topplaceringarna försvann redan på första sträckan i skidskyttestafetten i Ruhpolding då Mona Brorsson fick bendarr. Sverige slutade sjua och Norge vann.
Skidskytte • Publicerad 14 januari 2023
Mona Brorsson. ArkivbildFoto: Frank Augstein/AP/TT

Det var i det stående skyttet som Brorsson tvingades till straffrunda.

– Det var hemskt, det är så jäkla tråkigt att göra det för laget. Jag är så jäkla besviken, säger Brorsson till SVT.

Annons

– Det gick fort i spåren och kroppen kändes lite bättre och då vill man gå med. Det blev på bekostnad på skyttet. Jag hade för mycket mjölksyra, det vibrerar i benen när jag står där.

Brorsson lämnade över till Anna Magnusson först på 17:e plats. Magnusson körde upp laget fem placeringar med felfritt skytte på den andra sträckan.

Hanna Öberg kunde sedan växla över till Linn Persson som åtta, efter visserligen tre bommar men efter sträckans näst snabbaste åktid.

– Jag gick ut offensivt, tycker att jag hade bättre fart i dag än i distansloppet. Det går åt rätt håll, säger Öberg till SVT.

Öberg gjorde den här veckan comeback efter att ha varit förkyld under julen.

Linn Persson, som varit lite krasslig under veckan, fick ta över sistasträckan efter att Elvira Öberg tvingats kasta in handduken.

"Elvira mår inte 100 procent och kommer inte att köra i dag", meddelade landslagets tränare Johannes Lukas under lördagsförmiddagen.

Persson körde upp laget en placering, trots två bom i sista skyttet.

– Jag kände mig pigg i dag, men har inte uthålligheten än och blev väldigt trött under det andra varvet, säger Persson till SVT.

Norge vann, 15 sekunder före Tyskland och 33 före Italien. Sverige var 1.25 minuter efter norskorna.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons