Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Nytt mål av Ndione när Elfsborg vann

Elfsborgsanfallaren Marokhy Ndione verkar vara på väg mot sitt stora genombrott i fotbollsallsvenskan. På onsdagen gjorde han sitt fjärde mål på sex matcher då Elfsborg vann med 2–0 borta mot Sirius:
Fotboll • Publicerad 12 maj 2021
Marokhy Ndione (till höger) gjorde 1-0 för Elfsborg.
Marokhy Ndione (till höger) gjorde 1-0 för Elfsborg.Foto: Carl-Olof Zimmerman/TT

21-åringen kom till Sjöbo från Senegal som femåring. Han har kämpat sig fram via spel i en mindre klubb i Sjöbo, Elfsborgs pojklag, Borås AIK, Elfsborgs Akademi och Borås AIK igen. Där gjorde han fint avtryck i seniorfotbollen i division tre och värvades åter till Elfsborg 2018. Debuten och första allsvenska målet kom 2019 men förra säsongen – då det stora steget skulle tas – gjorde anfallstalangen inte ett enda mål på de nitton allsvenska matcher som han var med på planen.

– Men man lär sig! Allt är mentalt och allt jag lärde mig förra året gör att det går bra nu. Det är bra att lära sig av motgångar. Jag fortsatte bara tro på det, borrade ner huvudet och jobbade hårdare på försäsongen än tidigare, säger Elfsborgs succéanfallare.

Annons

TT: Vilken blev din viktigaste lärdom?

– Att jag har blivit mer mentalt stark. Det var tufft att hantera alla motgångar förra året, jag hade skador också, det var ut och in men nu känner jag att allt släpper och så har jag mer förtroende från tränaren, då är det bara köra på.

"Bra samarbete"

Och i Elfsborg jublas det nu när det är proppen ur. Den 192 cm långe anfallstalangen gjorde två mål mot Varberg i omgång två, han gjorde matchens enda mål mot Mjällby i omgång tre på straff och gjorde under onsdagskvällen alltså sitt fjärde mål på de sex inledande matcherna när Elfsborg mötte Sirius borta i en match där det framför allt var gästerna som skapade de bästa chanserna.

Att Ndione nu även fick spela med rutinerade måltjuven Per Frick vid sin sida från start för första gången gjorde Elfsborgs anfall än mer distinkt och svårstoppat. Ett vinnande koncept helt enkelt:

– Ja, precis! Vi hade ett bra samarbete. Vi hann bara göra en träning ihop innan matchen men det ser bra ut för framtiden. Per är bra i luften och i duellspelet. Jag gillar att ha bollen i djupet framför mig. Han tar ner bollarna, jag vill vara den som möter honom där och sätter dem, konstaterar anfallstalangen som gjorde just så när han tog emot Fricks nertagning och nickade in 1–0 i tolfte minuten.

"Det inspirerar"

Och Marokhy Ndiones framgångar har inspirerat fler i laget, som Alexander Bernhardsson som hade en skadetyngd säsong förra året men nu fick komma in och göra allsvensk debut i 72:a minuten och tackade med att göra sitt första allsvenska mål i karriären nio minuter senare då han styrde in 2–0.

– En dröm som gick i uppfyllelse. Att få komma in och hjälpa laget har jag drömt om sedan jag var liten, sedan hur målet såg ut spelar mindre roll, säger Bernhardsson.

TT: Hur mycket har du inspirerats av Marokhy Ndiones kamp och framgångar?

– Jättemycket. Man får en extra boost och morot när man ser matcherna från sidan och vill komma in och hjälpa laget själv. Och vi vet hur bra Marokhy är – han kan göra mål på vad som helst – så han förtjänar verkligen att det går bra nu. Det inspirerar och jag unnar honom allt det bästa.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons