Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Coronafall i Kalmar – reseförbud för spelare

Fotboll • Publicerad 16 november 2020
Fotbollsallsvenska Kalmar har drabbats av ett konstaterat fall av covid-19. Arkivbild.
Fotbollsallsvenska Kalmar har drabbats av ett konstaterat fall av covid-19. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Fotbollsallsvenska Kalmar har drabbats av ett konstaterat fall av covid-19. Den smittade personen är kopplad till organisationen runt A-laget och är satt i karantän, uppger klubben.

Förra veckan beslutade Folkhälsomyndigheten om skärpta allmänna råd för Kalmar län och människor uppmanas att avstå från att göra onödiga resor, men klubben inför nu ett reseförbud för sina spelare, rapporterar Barometern.

Annons

– Vi tar det ett steg till och har infört ett reseförbud dessa sista veckorna av säsongen. Vi vill säkerställa allt vi kan för att inte få in mer smitta och ha alla våra spelare tillgängliga, säger klubbchefen Markus Rosenlund till tidningen.

Enligt Rosenlund har den smittade personen jobbat hemifrån de senaste nio dagarna och arbetade utanför verksamheten när han blev smittad.

Det är det andra coronafallet som konstaterats i Kalmar FF. Den 4 november pausades klubbens akademiverksamhet för spelare födda 2001–2004 fram till den 18 november sedan en person konstaterats smittad.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons