Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Trots bakslaget – Kalla bör vara aktuell för VM

Nu lyfts frågetecken för Charlotte Kallas VM-start. Skidstjärnan har fått problem med ryggen.
Men landslagsläkaren Per Andersson är positiv.
Skidor • Publicerad 2 februari 2021
Charlotte Kalla under masstartsloppet i Falun i lördags.
Charlotte Kalla under masstartsloppet i Falun i lördags.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Det var under uppvärmningen inför lördagens masstartslopp i Falun som Kalla fick ett hugg i ryggen. Smärtan blev sedan allt mer påtaglig under helgen och har inte släppt. Hon har därför påbörjat rehab för att komma till rätta med problemen.

Det är just nu omöjligt att säga exakt hur illa skadan är – det kommer ta några dagar innan man kan ställa en tydligare prognos. Men förhoppningen är att Kalla ska vara återställd inom kort.

Annons

– De närmaste dagarna kommer att ge god vägledning om hur lång tid det kommer ta, men som prognosen ser ut just nu så tror vi att det kommer gå tämligen fort, säger Per Andersson.

Kalla själv menar att hon måste hålla huvudet kallt i den här situationen.

"Jag lovar göra allt mitt yttersta för att komma igen så snart som möjligt, men är också inställd på att ha tålamod och följa rehab-programmet till punkt och pricka utan att förivra mig", säger hon i ett pressmeddelande.

Sjuk i covid-19

33-åringen blev sjuk i covid-19 i november och det har tagit tid för henne att ta sig tillbaka till en form som håller på världsnivå. Med ytterligare ett bakslag i form av ryggproblem ställs förstås frågan om Kallas medverkan i VM i Oberstdorf som startar den 23 februari.

Per Andersson säger att det viktiga just nu är att se hur symtomen utvecklas, men att VM-chanserna trots allt är goda.

– Jag är inte rätt människa att prata om uttagningar, men rent medicinskt finns det god möjlighet att Charlotte kan vara med i en VM-trupp, säger han.

Hennes tränare är inne på samma linje:

"Vi får liksom Charlotte visa på tålamod och se vart detta tar vägen. Vi följer utvecklingen och har en tät och öppen dialog. Ryggsmärta är konkret och kan förhoppningsvis åtgärdas. Jag hoppas på en snabb och bra läkning så att Charlotte kan komma till start till SM i Borås", säger tränaren Magnus Ingesson i pressmeddelandet.

"Håller humöret uppe"

"Jag känner mig trygg i staben runt omkring som stöttar upp med sina kompetenser. Vi tar en dag i taget, håller humöret uppe och gör det bästa möjliga av situationen jag hamnat i så får vi se hur kroppen svarar och när det kan bli aktuellt att tävla igen.", säger Kalla i pressmeddelandet.

Hon blev 48:a i masstarten i Falun och dagen före kom hon på 18:e plats på 10 kilometer. Helgen innan gjorde hon säsongsdebut i världscupen med en sjundeplats i Lahtis skiathlon.

SM i Borås går den 9–11 februari.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons