Nykomlingen BP premiärvann i superettan

Fotboll • Publicerad 2 april 2022

Brommapojkarna vann ettan norra med hela tolv poäng i fjol och tog åter steget till superettan.

Och nykomlingen fick en smakstart på årets superetta.

Philip Hellqvist gav BP ledningen mot Västerås redan efter fem minuter, innan Jesper Merbom Adolfsson kvitterade på tilläggstid i första halvlek.

Med tio minuter kvar av matchen avgjorde sedan Nikola Vasic, 2–1 till BP och seger i återkomsten.

Vinst blev det även för AFC Eskilstuna som bortabesegrade Jönköpings Södra med 3–2. J-Södra hade ledningen med såväl 1–0 som 2–1, men AFC studsade tillbaka två gånger om och avgjorde sedan mötet när Abdul-Halik Hudu gjorde 3–2 tio minuter från slutvisslan.