Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Nye Mjällbytränaren: ”Vi ska ro det här projektet i hamn”

Milos Milojevic leder Mjällby AIF i morgondagens bortamatch mot Lund.
– Jag blev förvånad av Jonas beslut. Men det är fotboll och saker kan hända, säger Mjällby AIF:s nye tränare.
Hällevik • Publicerad 19 juni 2018
Nye tränaren Milos Milojevic med tisdagens matchförberedande träning inför debuten som Mjällbycoach i bortamatchen mot Lund på onsdag.
Nye tränaren Milos Milojevic med tisdagens matchförberedande träning inför debuten som Mjällbycoach i bortamatchen mot Lund på onsdag.Foto: Bo Åkesson

På måndagsmorgonen nåddes han av beskedet att Jonas Andersson hastigt hoppat av jobbet som tränare i Mjällby AIF av privata skäl.

Senare på dagen träffades de.

Annons

– Han hade funderat under helgen efter Oskarshamnsmatchen. Det är förvånande för vi leder serien, men jag kan bara respektera hans beslut, säger Milojevic.

– Vi har jobbat nära varandra och jag är tacksam mot Jonas för vår tid tillsammans, fortsätter han.

Den 35-årige serben kom till Mjällby AIF i vintras från en lång sejour på Island som inleddes som spelare och sedan som huvudtränare, assisterande tränare och akademichef i Vikingur Reykjavik FC.

– Jonas och jag startade det här projektet i vintras. Jag känner laget väl och det känns hedrande att få leda den här anrika klubbens a-lag. Nu ska vi ro det här projektet i hamn tillsammans, säger han.

Kommer det att bli stora förändringar med dig som huvudtränare?

– Jonas och jag har haft liknande filosofi, men som tränare har han haft sista ordet. Jag gillar hög intensitet och att dominera bollinnehavet. Det kommer säkert att bli vissa förändringar, men inga större i sättet att spela.

– Vi behöver förbättra defensiven. Mål gör vi alltid.

Milojevic kastas in i hetluften direkt.

– All fokus den här korta tiden har varit mot den matchen. Den blir svår, Lund har seriens skyttekung och är starka hemma.

Under dagen hoppas Mjällby AIF göra klart med en assisterande tränare till Milojevic som dessutom haft tjänsten som akademichef.

– Vi får se hur vi löser det. Jag vill gärna fortsätta jobba lite med ungdomarna, men efter matchen på onsdag har vi spelledigt i tio dagar och då hinner vi lösa de här bitarna.

Henrik FlemmingSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons