Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Nilsson osäker till Serbien-matchen: "Rörigt"

Det ena avbräcket efter det andra.
Mot Serbien är dessutom Joakim Nilsson ett frågetecken. Det kan öppna för ett helt nytt mittbackspar – debutanterna Hjalmar Ekdal och Edvin Kurtulus.
Fotboll • Publicerad 8 juni 2022
Joakim Nilsson missade träningen. Arkivbild.
Joakim Nilsson missade träningen. Arkivbild.Foto: Fredrik Varfjell/NTB/TT

Victor Nilsson Lindelöf och Filip Helander tackade nej till nuvarande Nations League-samling på grund av skador och under samlingen har ytterligare två mittbackar lämnat: Carl Starfelt och Alexander Milosevic.

Dessutom: på onsdagens träning inför mötet med Serbien var Joakim Nilsson, som startade mot Slovenien och Norge, inte med.

Annons

– Han körde ett rehabpass i dag med målsättning att vara spelklar, vi får helt enkelt se hur det är där, säger Janne Andersson.

Andra får chansen

Om Nilsson inte kommer till spel finns Hjalmar Ekdal, Edvin Kurtulus och Sotirios Papagiannopoulos att tillgå i truppen när det kommer till mittbackar. Om Nilsson inte kan spela kan det bli ett landslagsdebuterande mittförsvar hämtat från allsvenskan: Ekdal och Kurtulus. Papagiannopoulos är inte mycket mer erfaren i sammanhanget med sina fyra landskamper.

Flera spelare har tvingats lämna återbud till eller under pågående landslagssamling. Utöver tidigare nämnda har även Kristoffer Nordfeldt, Martin Olsson, Jesper Karlsson och Kerim Mrabti fått kasta in handduken.

– Man kan alltid vända på allt. Det som händer är att andra får chansen, som förbundskapten har vi inte så många matcher, landskamper och samlingar. Jag får syna andra spelare, det är det som är det positiva, men självklart vill jag hellre att vi kan ta ut en trupp och så är det den som gäller, säger Andersson.

– Det har varit rörigt, röriga veckor och röriga dagar utifrån det perspektivet.

Ny backlinje för Olsen

För Robin Olsen i mål – och lagkapten eftersom Emil Forsberg börjar på bänken – innebär mittbackskrisen att han kommer få en ny backlinje framför sig mot Serbien på Friends arena.

– Det är nya ansikten, men alla som är här är väldigt duktiga fotbollsspelare och Janne och Peter (Wettergren, assisterande förbundskapten) är otroligt tydliga med hur de vill att vi ska spela och jag tycker vi spelare är bra på att ta till oss det. I matchsituation är det så klart annorlunda, men jag är helt övertygad att vem det än är som spelar så kommer de att spela bra, säger Olsen.

Alexander Isak tränade inte i tisdags och deltog sporadiskt i onsdagens lättare träning på matcharenan.

– Han körde en anpassad träning i dag med ambitionen att kunna spela, säger Janne Andersson.

Anses inte Isak redo för spel talar mycket för att Viktor Gyökeres får kliva in som central anfallare i Andersson 4–3–3-formation. En position Gyökeres är van vid i klubblaget Coventry.

Annons

– Jag spelar "nia" i Coventry också, det skiljer väl inte jättemycket kring min roll där, säger Gyökeres som kom in mot Norge i söndags och gick före Robin Quaison i hackordningen.

– Jag tänkte inte så mycket på det, det var bara kul att få chansen och att spela.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons