Ny seger för målsnåla ryska laget

Det ryska laget fortsätter att vinna, men truppen som är full av KHL-stjärnor har svårt att göra mål. Det blev en målsnål seger mot Danmark, 2–0.
Ishockey • Publicerad 11 februari 2022
Danske målvakten Frederik Dichow storspelade, men fick se Pavel Karnauchovs puck gå i mål.Foto: Matt Slocum/AP/TT

Det ryska laget följde upp 1–0 i OS-premiären mot Schweiz, med en seger med 2–0 mot Danmark.

Det sista målet kom i tom bur sedan danskarna tagit ut målvakten i jakten på en kvittering.

Att det ryska laget bara i inledningen gjort ett mål per match när motståndarna haft en målvakt i buren imponerar inte så här långt.

CSKA Moskva-spelaren Pavel Karnauchov gav det ryska laget ledningen i den andra perioden och Kirill Semjonov punkterade matchen med målet i tom bur med sex sekunder kvar att spela i den tredje perioden.

Efter segern mot Tjeckien i den första matchen fortsatte Danmark att imponera mot det ryska laget som tillhör favoriterna till OS-guldet. Kristianstad-målvakten Frederik Dichow storspelade för danskarna.

Danmark hade även flera möjligheter att få hål på det ryska laget. Jokeritstjärnan Nichlas Jensen hade flera fina chanser att göra mål på ryssarnas målvakt Ivan Fedotov, men misslyckades.

På lördagen möter Danmark–Schweiz medan ryska laget tar sig an Tjeckien.