Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ny förlust för Uruguay – chanslöst mot Sverige?

Brasilien slog Uruguay med 35–24 i lördagens första match i Sveriges VM-grupp. Sverige möter Uruguay på måndag, och kommer att vara jättefavorit.
Handboll • Publicerad 14 januari 2023
Diego Falabrino Medina gör mål för Uruguay mot Brasilien i Scandinavium. Men Brasilien vann matchen klart, efter en jämn inledning.
Diego Falabrino Medina gör mål för Uruguay mot Brasilien i Scandinavium. Men Brasilien vann matchen klart, efter en jämn inledning.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Uruguay inledde VM med en klar förlust mot Kap Verde i torsdags. I det sydamerikanska derbyt mot Brasilien hängde man med bra i drygt 23 minuter. Sedan ryckte Brasilien från 12–10 till ledning med 19–10 i paus.

I andra halvlek drygade Brasilien sakta ut sitt försprång.

Annons

Att rubba Sverige, som tagit VM-silver och EM-guld de senaste åren, ser ut som en omöjlig uppgift för de tappert kämpande uruguayarna.

De tre bästa i varje grupp går vidare till mellanrundan, där man ställs mot de tre bästa i någon annan grupp.

Lagen från Sveriges grupp slås ihop med de tre bästa från gruppen i Kristianstad. Där vann Portugal med 32–24 över Sydkorea i lördagens första match. Det var Portugals första poäng i VM. Sydkorea står fortfarande på noll.

Ungern vände underläge med 12–17 i halvtid till seger med 30–28 mot Island, och toppar därmed grupp D.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons