Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Nu avgörs Blekingelagens öden

Flera Blekingelag spelar i helgen nyckelmatcher i de olika hockeydivisionerna.
Tim Johansson och hans Sölvesborgs IK gör sig redo inför en riktig holmgång.
Sölvesborg • Publicerad 24 februari 2018
Tim Johansson och hans Sölvesborgs IK jagar förstaplatsen.
Tim Johansson och hans Sölvesborgs IK jagar förstaplatsen.Foto: Jonas Gustafsson

I skuggan av Karlskrona HK:s jakt på nytt SHL–kontrakt går de andra hockeydivisionerna in i ett avgörande skede. Den kanske mest intressanta kampen finns i hockeytvåans fortsättningsserie. Sölvesborgs IK har inför den sista omgången chansen att nå playoff, men då måste Gislaved besegras samtidigt som resultat går vägen i matchen mellan Nässjö och Jonstorp.

– Vi är nöjda med säsongen, men samtidigt har vi fått blodad tand och vi kommer göra allt vi kan för att få fortsätta spela vidare, säger SIK:s Tim Johansson.

Annons

Gislaved toppar serien en poäng före både Jonstorp och Sölvesborgs IK. Jonstorp är tvåa i serien då laget har två mål bättre målskillnad än Sölvesborgs IK. Därför räcker det troligtvis inte för SIK att besegra Gislaved i sista matchen utan laget får hoppas på att bottenlaget Nässjö tar poäng av Jonstorp.

– Nässjö har mycket att spela för så chansen finns. Annars måste vi vinna med tre mål mer än vad Jonstorp gör.

Skulle det hela gå vägen för Sölvesborgs IK så kommer man att ställas mot tvåan i alltvåan, där ligger just nu Mörrum.

– Det hade varit häftigt med fler derbymatcher och det hade nog dragit mycket publik, men jag bryr mig inte om vilka skulle få ställas mot.

Derbyt skulle också bli extra laddat med tanke på att SIK:s före detta poängkungar Joakim Sydegård och Andreas Grönqvist spelar i Mörrum sedan några veckor tillbaka.

– Det är inget vi har fokuserat på. Sedan de lämnade har vi spelat riktigt bra. Vill en spelare inte spela här av någon anledning är det ingen mening att hålla kvar den. Det är flera andra som steppat upp nu i stället och det har inte påverkat oss på isen.

Två vinster och en förlust har det blivit för Sölvesborgs IK mot Gislaved den här säsongen, ett gott omen inför det som komma skall.

– De är ett spelande lag med en duktig förstakedja. Det brukar bli chansrika och tempofyllda matcher.

Mörrum har fortfarande chansen på förstaplatsen i alltvåan, men då måste laget slå Kungälvs på bortais samtidigt som Olofström slår Kalmar.

Olofström har ett tufft utgångsläge i alltvåan. Laget möter Kalmar HC som leder serien samtidigt som Värnamo jagar dem en poäng bakom. Förlust för OIK och vinst för Värnamo gör att lagen byter plats och kommer mötas i ett stundande playoff.

Annons

På annat håll i helgen jagar Krif tredjeplatsen i allettan och ställs i den sista matchen mot Nybro samtidigt som tredjeplacerade Vimmerby möter Dalen. Vinst för Krif och förlust för Dalen gör att Krif får stå över första playoff–rundan.

Karlskronas damer är piskade att vinna sina två sista matcher för att ha chans på avancemang. På söndag möter laget Trollhättan.

Per WiderbergSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons