Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Notan för att se Messi: 1,2 miljoner

På fredag väntas Lionel Messi, 36, göra debut i Inter Miami när laget möter Cruz Azul i den nordamerikanska "Leagues Cup".
Och biljetterna till argentinarens första match har skenat iväg – rejält.
Fotboll • Publicerad 18 juli 2023
Lionel Messi förväntas göra USA-debut på fredag.
Lionel Messi förväntas göra USA-debut på fredag.Foto: Rebecca Blackwell /AP/TT

Enligt CNN kostar en biljett till Messis USA-debut upp till 110 000 dollar, motsvarande 1,2 miljoner svenska kronor. Det är ett av det dyraste biljettpriserna som registrerats för ett MLS-lag.

Det genomsnittliga priset för en biljett till matchen ligger på motsvarande 5 000 svenska kronor, vilket är dubbelt så mycket som biljettpriset för förra årets vänskapsmatch mellan Inter Miami och FC Barcelona.

Annons

Inter Miami ägs av bland annat fotbollslegendaren David Beckham och laget gjorde debut i MLS 2020. Klubben parkerar sist i östra konferensen med 18 poäng.

När Lionel Messi, vinnare av den prestigefyllda Ballon d'Or-utmärkelsen sju gånger, presenterades av klubben sade han att han är "väldigt exalterad" över att vara i Miami".

– Jag kommer hit med samma vilja att tävla, vilja att vinna och hjälpa klubben att fortsätta växa, sade VM-guldmedaljören.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons