Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Norskt OS-hopp: Hegstad Krüger negativ

OS • Publicerad 6 februari 2022
Simen Hegstad Krüger. Arkivbild.
Simen Hegstad Krüger. Arkivbild.Foto: Fredrik Varfjell/NTB/TT

Hoppet lever i Norge om att få in ytterligare en skidåkare i OS-truppen. Simen Hegstad Krüger, olympisk mästare i skiathlon och med i det norska herrstafettlag som tog guld i Sydkorea 2018, har testat negativt.

Norrmannen testade positivt den 27 januari under landslagslägret i italienska Seiser Alm. Han blev då en i raden av åkare i truppen att bekräftas med covid-19.

Annons

För att få åka till Kina och ansluta till truppen måste han fortsätta testa negativt. Gör han det fyra gånger på fem dygn är han klar för avresa.

Nu är herrarnas skiathlon redan körd, men hoppet lever för att han är redo till stafetten den 13 februari, där Norge är tippade att vinna guld. Därutöver körs 15 kilometer klassiskt två dagar före, och femmilen den 19 februari.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons