Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Norska mästarklubben värvar från Degerfors

Axel Lindahl lämnar Degerfors drygt två månader innan klubben gör allsvensk comeback.
Den offensive wingbacken har skrivit på för den norska mästarklubben.
Fotboll • Publicerad 1 februari 2021
Axel Lindahl lämnar Degerfors. Han har skrivit på för norska mästarklubben Bodø/Glimt. Arkivbild.
Axel Lindahl lämnar Degerfors. Han har skrivit på för norska mästarklubben Bodø/Glimt. Arkivbild.Foto: Tommy Pedersen/TT

"Jag är redo för uppgiften. Jag tycker att rollen passar mig mycket bra. Du får mycket boll, får utmana och använda din snabbhet. Bodø/Glimt har en väldigt intensiv spelstil, det ser riktigt bra ut", säger han till klubbens hemsida.

Lindahl spelade samtliga 30 matcher när Degerfors tog andraplatsen i superettan. Han bidrog med tio målgivande passningar till uppflyttningen till allsvenskan.

Annons

Bodø/Glimt vann det norska ligaguldet i överlägsen stil förra året. Klubben tog 81 poäng och förlorade bara en match.

"Jag gillar att springa, jag gillar att springa mycket och att springa snabbt, så jag tror att Bodø/Glimts spelstil passar mig väldigt bra", säger Axel Lindahl.

Lindahl kom till Degerfors från Jönköpings Södra inför säsongen 2019.

"Axel är en fantastisk kille som har bidragit mycket både på och utanför planen. Det är bara att önska honom lycka till. Han är välkommen tillbaka", säger Patrik Werner, sportchef i Degerfors, till klubbens hemsida.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons