Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Norsk polis på hett Stockholmsderby

Fotboll • Publicerad 14 maj 2023
Svensk och norsk polis utanför arenan inför derbyt på söndagen mellan Hammarby IF och Djurgårdens IF på Tele2 Arena.
Svensk och norsk polis utanför arenan inför derbyt på söndagen mellan Hammarby IF och Djurgårdens IF på Tele2 Arena.Foto: Christine Olsson/TT

Klockan 15.00 gör Hammarby och Djurgården upp i ett hett Stockholmsderby på Tele2 arena.

Då kommer norsk polis finnas på plats.

Annons

– De jobbar tillsammans med oss under fotbollsderbyt, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson på polisen i Stockholm, till Aftonbladet.

Tidningen skriver att ett 20-tal norska poliser arbetar under svenskt befäl under matchen – och att de har samma rättigheter som svensk polis.

Enligt Aftonbladet är förstärkningen från väst en del i ett samarbete mellan polismyndigheterna i Norden, ett samarbete som kommer utökas framöver.

Inget av lagen har rosat marknaden så här långt den här säsongen. Inför avspark är Hammarby elva med sju poäng på sju omgångar, medan Djurgården är sexa med sina tio poäng.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons