Bø överlägsen – Ponsiluoma missade pallen

Norskt i topp och svenskt utanför pallen – det blev en relativt tung svenskdag i herrarnas sprint vid skidskyttets världscuptävlingar i Frankrike.
Johannes Thingnes Bø vann och Martin Ponsiluma blev bäste svensk på fjärde plats.
Skidskytte • Publicerad 15 december 2022
Martin Ponsiluoma. Arkivbild.
Martin Ponsiluoma. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Johannes Thingnes Bø är i särklass just nu när det gäller skidskytte. 29-åringen krossade allt motstånd i sprinten vid världscuptävlingarna i franska Le Grand-Bornand nära Annecy.

Thingnes Bø vann före landsmannen Sturla Holm Lægreid som var 17,6 sekunder efter i mål. Trea blev tyske Benedikt Doll, 38,8 sekunder bakom Thingnes Bø.

Segern är norrmannens sjunde raka i världscupsammanhang.

Svenske Martin Ponsiluoma var senaste åkare att vinna en tävling där Thingnes Bø deltog och inte vann. Det var i världscuppremiären i finska Kontiolax i slutet av november.

Ponsiluoma var dock långt efter i torsdagens sprint, 52,1 sekunder bakom Bø, vilket gav en fjärdeplats.

Sebastian Samuelsson slutade 1 minut och 35 sekunder efter segrande Thingnes Bø, på plats 17.

Jesper Nelin slutade 31:a, Peppe Femling 38:a, Emil Nykvist 50:e, Oskar Brandt 52:a.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.