Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Norén 13:e efter första rundan i Japan

Golf • Publicerad 21 oktober 2021
Alex Norén. Arkivbild.
Alex Norén. Arkivbild.Foto: Nick Wass/AP/TT

PGA-touren gästar Japan den här veckan och både Alex Norén och Henrik Norlander passar då på att återvända till landet där de spelade OS-golf i augusti.

Norén har börjat bäst av svenskarna i Zozo Championship i Chiba. Första rundan innehöll tre birdies och en bogey och med 68 slag (–2) ligger Norén delad 13:e, fem slag bakom ledande japanen Hiroshi Iwata.

Annons

Norén är rankad 62:a i världen och skulle behöva en placering bland de allra bästa, för att slå sig in topp-50 igen och därmed vara garanterad spel i alla majors och övriga stortävlingar.

Henrik Norlander inledde skakigare och delar 42:a plats på ett över par inför fortsättningen.

Bara 78 spelare finns i startfältet i Japan, däribland hemmahjälten Hideki Matsuyama (sex under par), OS-guldvinnaren Xander Schauffele (på par) och British Open-mästaren Collin Morikawa (ett över par).

Ingen kvalgräns dras efter två rundor.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons