”Nopeln” gjorde som Björn Borg

Att Björn Borg vann såväl första som sista set med 6-1 i finalen i Franska öppna 1981 mot Ivan Lendl var ingen överraskning på den tiden.
Kristianopels bortaseger mot Trion med samma siffror i Blekingefyran 2018 måste anses som en större skräll.
Spjutsbygd • Publicerad 1 juni 2018
Minsann, tänker säkert Nopelntränaren Thomas Peterson, är det inte som på Björn Borgs tid?Foto: Björn Skarpsvärd

– Det trodde jag inte innan, säger säkre straffskytten Hugo Blomkvist om segersiffrorna.

Kristianopel fick en skön start på matchen då Hilding Åkesson satte pannan på Daniel Erikssons välslagna hörna. Och mer hände i Trions straffområde redan före paus. Två osjysstheter resulterade i ett rött kort för Trion och två straffsparkar till Kristianopel.

Hugo Blomkvist förvaltade båda sina möjligheter från elva meter på bästa sätt och hans lag gick till pausvila med skön 3–0-ledning i ryggen.

– Jag fick en riktigt bra träff på den första och på den andra fintade jag, säger Blomkvist.

Ett decimerat Trion hade inget annat att göra än att försöka sig på operation mäktig upphämtning. Av den ambitionen blev intet. Även Kristianopels inhoppare Villiam Claesson hann med att bli tvåmålsskytt innan hans lag åter var en vinnare efter två raka förluster.

– Skönt att vi hittade tillbaka till segerspåret, det är bara att fokusera och ånga på, säger Hugo Blomkvist.