Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Niskanen missar VM efter mystisk skada

Skidor • Publicerad 2 februari 2021
Kerttu Niskanen missar skid-VM efter en mystisk skada. Arkivbild.
Kerttu Niskanen missar skid-VM efter en mystisk skada. Arkivbild.Foto: Emmi Korhonen/AP/TT

Finländska skidstjärnan Kerttu Niskanen missar skid-VM efter en mystisk skada hon ådrog sig i Falun i helgen. En undersökning hemma i Finland visade att hon brutit vadbenet under masstarten i lördags där hon blev bästa finländska på tolfte plats.

– Kerttu märkte ingenting speciellt under tävlingen. Hon fick bara väldigt ont i benet, säger Finlands chefstränare Teemu Pasanen till Hufvudstadsbladet.

Annons

Banprofilen i masstarten kritiserades av många och under herrloppet kraschade flera åkare. Men Niskanen var inte med om någon incident.

– Vi märkte ingenting och hon ropade inget till oss. Det var först hemma i Finland som det klarnade att det var en fraktur. Jag har åtminstone aldrig sett något liknande förut, säger Pasanen.

Niskanen har varit bästa finländska i världscupen den här säsongen och en nyckel i stafettlaget. I stället för VM är nu säsongen över för henne.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons