Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Nio spelare lämnar – efter degraderingen

Djurgården rensar ut efter degraderingen till hockeyallsvenskan.
Nu meddelar klubben att ytterligare nio spelare lämnar.
Ishockey • Publicerad 9 april 2022
Marcus Sörensen lämnar Djurgården. Arkivbild.
Marcus Sörensen lämnar Djurgården. Arkivbild.Foto: Pär Bäckström/TT

I går meddelade Djurgården att sju spelare lämnade klubben och nu lämnar ytterligare nio spelare.

Det är målvakten Mantas Armalis, backtrion Stefan Warg, Alex Brännstam och Pontus Johansson och även fem forwards i form av Marcus Sörensen, Oscar Bjerselius, Sebastian Strandberg, Filiph Engsund och William Eklund.

Annons

"Både Mantas och "PJ" lämnar Djurgården för nya klubbar, och i "Sörens" fall har vi tidigare kommunicerat att han gjort klart för spel i Schweiz. Vad gäller "Wille" återvänder han till San Jose Sharks organisation, där han står under ett NHL-avtal", säger den tillförordnade sportchefen K-G Stoppel till klubbens hemsida.

"Stefan Warg, Alex Brännstam och Oscar Bjerselius har vi valt att inte erbjuda nya kontrakt. Samma gäller initialt Sebastian Strandberg och Filiph Engsund, där vi i dagsläget inte diskuterat någon fortsättning", säger Stoppel.

Sedan tidigare har Djurgårdens ordförande, Kareel Lehiste, meddelat att han lämnar sedan degraderingen. Assisterande tränarna Nichlas Falk och Mikael Aaro följer inte heller med Stockholmslaget till hockeyallsvenskan då deras utgående kontrakt inte förnyas.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons