Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

NHL-ikonen svårt sjuk i cancer

Förre NHL-stjärnan Mike Bossy är svårt sjuk i lungcancer och får nu palliativ vård i livets slutskede, uppger The Hockey News.
Ishockey • Publicerad 4 april 2022
Mike Bossy.Foto: Richard Drew/AP/TT

Mike Bossy, 65, meddelade i oktober 2021 att han drabbats av lungcancer. Nu har sjukdomsförloppet förvärrats ytterligare och istället för att underkasta sig ytterligare behandling har stjärnan valt palliativ vård, som ges till patienter i livets slutskede.

Vården sker i hemmet istället för på sjukhus.

Annons

Mike Bossy var storstjärna i det New York Islanders-lag som vann Stanley Cup fyra år i följd (1980-83). I de lagen spelade även svenskarna Tomas Jonsson, Stefan Persson och Anders Kallur.

Det blev 573 mål på 752 matcher från Bossys klubba under tio säsonger i NHL och han var även med i det kanadensiska lag som vann Canada Cup 1984 över Sverige i två finalmatcher.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons