Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

NFL-stjärnan bötfälls efter vaccinkaoset

Härvan kring Green Bay Packers quarterback Aaron Rodgers blir allt större. Nu bötfälls både 37-åringen och klubben av NFL.
Amerikansk fotboll • Publicerad 10 november 2021
Green Bay Packers quarterback Aaron Rodgers. Arkivbild.Foto: Rick Scuteri/AP/TT

Det blev stora rubriker när Packers-stjärnan, tillika NFL:s mest värdefulla spelare under förra säsongen, Aaron Rodgers testade positivt för covid-19. Anledningen är inte smittan i sig utan att han inte varit helt sanningsenlig om sin vaccinstatus.

37-åringen sade att han var "immun" mot viruset och redogjorde sedan för varför han, enligt egen utsago, av medicinska skäl och allergi valt att inte ta vaccin mot covid-19.

Annons

I förra veckan bad han om ursäkt.

– Jag ska komma tillbaka till det som jag gör bäst, och det är att spela boll. Jag delade min åsikt och den baserades på flera studier. Ytterligare åsikter kommer jag att behålla mellan mig själv och mina läkare, säger Aaron Rodgers.

NFL valde att utreda Rodgers och Packers, och har kommit fram till att både spelaren och klubben brutit mot covidreglerna.

Eftersom Rodgers inte varit vaccinerad bötfälls han nu för att ha brutit mot de regler som gäller för ovaccinerade spelare. Rodgers och lagkamraten Allen Lazard ska ha deltagit på en Halloweenfest. Ovaccinerade spelare får inte delta i samlingar med fler än tre personer. Rodgers och Lazard tvingas nu att böta 14 650 dollar, nästan 126 000 kronor, uppger ESPN.

Även Packers bötfälls på motsvarande 2,6 miljoner kronor. Enligt NFL:s utredning ska klubben ha vetat om festen men inte straffat spelarna, dessutom har man låtit Rodgers vara med på presskonferenser utan munskydd.

"Vi respekterar ligans beslut och inser det viktiga i att följa covid-reglementet för att hålla våra spelare och vår organisation säker och frisk", skriver klubben i ett uttalande.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons