Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

NFL-klubben till salu – kan bli dyrast i historien

NFL-klubben Denver Broncos söker nu en ny ägare – till ett historiskt högt pris.
Motsvarande 37 miljarder kronor är utgångspriset, men slutsumman kan bli betydligt dyrare än så.
Amerikansk fotboll • Publicerad 1 februari 2022
Denver Broncos ordförande och vd, Joe Ellis, meddelar att man söker en ny ägare till klubben. Arkivbild.Foto: David Zalubowski/AP/TT

Processen kring att hitta en ny ägare till Denver Broncos är i gång och förväntas vara klar innan säsongen drar i gång 2022, meddelar klubbens ordförande och vd Joe Ellis.

"Att sälja ett NFL-lag är en komplex process som involverar flera parter och processer kring ligans godkännande", säger Ellis i ett uttalande.

Annons

Summan som klubben och tillhörande organisation är värderad till är 4 miljarder dollar, motsvarande ungefär 37 miljarder svenska kronor. Det är en summa som är betydligt högre än vad som betalades för NBA-laget Brooklyn Nets 2019, den hittills dyraste affären som gick på motsvarande 22 miljarder svenska kronor, och för Carolina Panthers som var den senaste NFL-klubben att säljas för 21 miljarder kronor.

Klubben förvaltas för närvarande av en styrelse, som fick uppdraget av den förre ägaren Pat Bowlen som gick bort 2019. Sedan dess man undersökt om någon ur Bowlen-familjen skulle driva klubben, men då Pat Bowlens sju barn inte kunde enas om ett beslut landade man i stället i att sälja klubben.

"Pat brukade säga att Broncos tillhörde fansen, och att det i slutändan var deras lag. Från djupet av våra hjärtan säger vi tack för den här otroliga resan. Det har varit vårt livstids största ära", säger familjen i ett uttalande.

Broncos har tre Super Bowl-titlar varav den senaste kom 2016 – sedan dess har laget inte nått slutspel. Men marknaden för NFL-klubbar är heta sedan nya sändningsrättigheter kommit på plats – och det blivit tillåtet att vadslå på matcherna i flera delstater i USA.

Rättad: I en tidigare version förekom fel valuta i ingressen. Rätt är 37 miljarder svenska kronor.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons