Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Nascarlegendar klar för svenskstallet

En av Nascarseriens största profiler tar steget över till Indycar.
Nästa säsong ska Jimmie Johnson köra för Chip Ganassi Racing – samma stall där svenskarna Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist redan finns.
Bilsport • Publicerad 10 september 2020
Nascarföraren Jimmie Johnson tar steget över till Indycar. Bild från i juli.
Nascarföraren Jimmie Johnson tar steget över till Indycar. Bild från i juli.Foto: Mark Humphrey/AP/TT

Med sju totalsegrar i Nascarserien är Jimmie Johnson en legendar inom den nordamerikanska motorserien Nascar. Men år 2021 och 2022 ska han fokusera på något snabbare bilar i Indycar.

"Det är alltid svårt att hitta bra förare och att hitta någon som dessutom är en fantastisk kille är en ännu större utmaning. Att få para ihop Jimmie med Scott Dixon är en fantastrisk möjlighet... Jag tror att alla redan vet att jag gillar vinnare", säger stallets ägare Chip Ganassi i ett pressmeddelande om Johnson och stallets stjärna Scott Dixon, den femfaldige mästaren som är på väg mot en ny totalseger i år.

Annons

Johnson har skrivit på för två säsongen i Indycar, där han ska köra alla lopp utom på de ovalerna. Enligt motorsport.com kommer han även kunna köra några utvalda Nascarlopp nästa år.

– Nu får vi sätta igång och jobba, säger han i en video där stallet presenterar sitt nyförvärv.

Det är inte klart om Chip Ganassi Racing ska ha tre eller fyra förare nästa säsong, och om någon av svenskarna i så fall får flytta på sig.

Ingen har fler totalsegrar i Nascar än 44-årige Johnson, som även har varit först i mål i flest Nascarlopp, 83 gånger.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons