Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Zverev utslagen – spelade Franska med feber

Den 75-rankade italienaren Jannik Sinner, 19, skrällvann över den sjätteseedade tysken Alexander Zverev i fjärde omgången i Franska mästerskapen.
Efteråt berättade Zverev att han spelade med andningsproblem och feber.
Tennis • Publicerad 4 oktober 2020
Alexander Zverev.
Alexander Zverev.Foto: Christophe Ena/AP/TT

– Jag kan inte riktigt andas, som ni hör på min röst. Jag hade feber också, den var 38 grader på natten eller kvällen, sade tysken som sågs hosta under matchen.

Han ville på presskonferensen efter matchen inte avslöja när han senast testades för covid-19. Franska tennisförbundet meddelade senare att Zverev lämnade ett negativt test i tisdags. De tillade att Zverev inte konsulterade det medicinska teamet på Roland Garros innan han spelade matchen mot Sinner, och att han ombetts göra ett rutintest under söndagen.

Annons

Enligt allmänna riktlinjer i Frankrike ska en person med covid-19-liknande symptom isolera sig i sju dagar och omedelbart boka tid för ett test.

Sinner vann med 3–1 i set och är för första gången i kvartsfinal i en grand slam-turnering. Sinner är därmed den yngsta spelaren sedan 2006 – 19 år och 56 dagar – att ta sig till en kvartsfinal i en grand slam.

För Rafael Nadal är det än så länge inget grus i maskineriet. Spanjoren fortsätter sin spikraka väg mot fjärde raka tennistiteln i Paris.

Det blev 6–1, 6–1, 6–2 i fjärde omgången mot den 213-rankade amerikanske kvalspelaren Sebastian Korda. Det är 14:e gången som Nadal är i kvartsfinal i Franska mästerskapen, som han vunnit tolv gånger tidigare.

Den andraseedade Nadal har ännu inte förlorat något set i årets turnering på Roland Garros. Nu ställs kungen av grus mot skrällen Jannik Sinner i sin kvartsfinal.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons