Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Möregårdh straffas hårt – klubben reagerar

Bordtennis • Publicerad 13 februari 2023
Truls Möregårdh är tillbaka i Eslöv, men flytten har fått konsekvenser för den svenske bordtennisstjärnan som stängs av i tio matcher i Tyskland.
Truls Möregårdh är tillbaka i Eslöv, men flytten har fått konsekvenser för den svenske bordtennisstjärnan som stängs av i tio matcher i Tyskland.Foto: Per Hällström

Svenske bordtennisstjärnan Truls Möregårdh stängs av i tio Bundesligamatcher nästa säsong och tvingas böta 10 000 euro, uppger Radiosporten med hänvisning till tyska medier.

20-åringen straffas för att ha lämnat tyska Neu-Ulm för svenska Eslöv mitt under säsongen, trots att han redan ska ha varit registrerad för spel i Bundesliga även över andra halvan av spelåret. I Tyskland saknas det, skriver Süddeutsche Zeitung, ett avtal som gör att man kan spela i flera ligor samtidigt.

Annons

Som svar ska hans tyska klubb ha hotat med hoppa av ligan nästa säsong.

Flytten till Eslöv är inte permanent. Den är snarast att betraktas som ett lån, och tanken är att Möregårdh ska spelas i svenska ligan samtidigt som han representerar Neu-Ulm i Champions League.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons