Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Montreal vann efter mål i slutminuten

Torontos William Nylander stod för ett mål och en assist. Men Montreal tog död på glädjen med ett avgörande mål i slutminuten.
Ishockey • Publicerad 13 oktober 2022
Torontos William Nylander stod för ett mål och en assist, men det räckte ändå inte till seger mot Montreal.
Torontos William Nylander stod för ett mål och en assist, men det räckte ändå inte till seger mot Montreal.Foto: Peter McCabe/AP/TT
Bostons målvakt Linus Ullmark firar vinsten.
Bostons målvakt Linus Ullmark firar vinsten.Foto: Nick Wass/AP/TT

Toronto var bara 19 sekunder från oavgjort och hade möjligtvis redan tankarna på förlängning i lagens NHL-debut denna säsong. En misslyckad rensning från lönnlöven gjorde att Montreals Nick Suzuki kunde få tag i pucken och spela fram till Josh Anderson, som satte det avgörande 4–3-målet.

Det smolkade William Nylanders glädjebägare betydligt, då han bara halvannan minut tidigare hade kvitterat efter en blixtsnabb kontring. Nylander noterades också för en assist till 2–1-målet i mitten av matchen.

Annons

I den amerikanska huvudstaden räddade Linus Ullmark 33 av 35 skott när hans Boston gästade Washington. Tjeckiens David Pastrnak stod för ett mål och tre assist för Boston, medan Hampus Lindholm fick punktera matchen med ett mål i öppen kasse och fastställa resultatet till 5–2. Washingtons Erik Gustafsson noterades för en assist.

– I början av säsongen är det inget som är vackert, men jag gillade verkligen hur vi höll ihop, säger nye tränaren Jim Montgomery, och tillägger:

– Framför allt när målvakten kämpade så hårt som han gjorde.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons