Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Mjällby föll hemma direkt: "Inte godkänt"

Efter fem säsonger i exil från svensk fotbolls finrum spelade Mjällby åter allsvensk hemmapremiär.
Gästande Falkenberg gjorde dock matchens enda mål och lämnade Blekinge med samtliga tre poäng.
Fotboll • Publicerad 18 juni 2020
Besard Sabovic förlorade på nytt i allsvenskan med sitt Mjällby. Falkenberg vann med 1–0 på Strandvallen.
Besard Sabovic förlorade på nytt i allsvenskan med sitt Mjällby. Falkenberg vann med 1–0 på Strandvallen.Foto: Rickard Nilsson/TT

Hösten 2014 degraderades Mjällby efter fem raka allsvenska säsonger. Sedan dess har laget spelat i superettan, men även i division 1. Årets allsvenska trupp består av en del allsvenska debutanter som varit med under resan tillbaka, men i laguppställningen märks även lagkaptenen David Löfquist samt Viktor Agardius som båda spelat allsvenskt med Mjällby förr.

– Roligt att komma tillbaka och spela på den här arenan, men synd att inte publiken kan vara här, säger förre Kalmarspelaren Viktor Agardius som för en tid sedan återvände till svensk fotboll efter en kortare sejour i italienska serie B-laget Livorno.

"En bra träff"

Annons

Mitt i den första halvleken klippte Falkenbergs John Björkengren till från distans och bollen smet förbi Mjällbys målvakt Carljohan Eriksson.

– Jag fick på en bra träff, säger målskytten om fullträffen som visade sig bli matchavgörande.

I fjol klarade sig Falkenberg kvar i allsvenskan med ett nödrop. Nu har laget inlett med fyra inspelade poäng av sex möjliga.

– Jätteskönt att vi samlar poäng redan från början, fortsätter John Björkengren.

Mjällby visade upp svårigheter att spela sig igenom när laget närmade sig sin motståndares mål.

– Vi behöver ha mer tålamod framåt, säger Viktor Agardius.

Matchbilden efter paus innebar en hel del bollinnehav för Mjällbys del, men Falkenberg försvarade sig väl och skapade dessutom lägen att utöka.

– En riktig laginsats, säger John Björkengren till TT.

Mjällby ännu nollat

Mjällby försökte jobba fram en kvittering, men i avsaknad av hemmapublikens stöd räckte det inte hela vägen denna afton. Blekingelagets två första matcher i allsvenska återkomsten har resulterat i noll gjorda mål samt noll inspelade poäng.

– Vi släpper inte till mycket bakåt. Mot Malmö gjorde vi en godkänd insats, det här var inte godkänt av oss, säger Viktor Agardius till TT.

Annons

Redan på torsdag möts samma lag på samma plats – då i kvartsfinal i Svenska Cupen.

– Vi vet vad Falkenberg är för lag och vad de vill göra. Det kommer nog att bli en liknande matchbild, säger Viktor Agardius.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons