Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Misstänkte spelaren riskerar fängelse i tre år

Rättegången mot den fotbollsspelare i Djurgården som står åtalad för våldtäkt är avslutad. Vid fällande dom riskerar han fängelse i minst tre år samt utvisning.
Fotboll • Publicerad 10 november 2022
En spelare i Djurgården riskerar fängelse i tre år. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Förutom våldtäkt är spelaren åtalad för ringa narkotikabrott och flera fall av kränkande fotografering, då han ska ha filmat kvinnan utan hennes vetskap.

Den misstänkta våldtäkten ska enligt åtalet ägt rum i spelarens lägenhet i centrala Stockholm natten efter Djurgårdens 0–3-förlust borta mot Degerfors i början av oktober.

Annons

Spelaren nekar till brott på samtliga åtalspunkter. Han medger att han haft sex med målsäganden, men att det funnits samtycke.

Besked kring fortsatt häktning väntas i eftermiddag. Dom i fallet meddelas om två veckor, den 24 november.

Åklagaren Frida Vedin yrkar på fängelse i tre år och utvisning, uppger flera medier.

– Det är föreskrivet minst tre års fängelse för våldtäkt. Det har jag gjort för att det är det enda alternativet för våldtäkt. Det är så högt straffvärde och då är det fängelse som är aktuellt, säger hon till Fotbollskanalen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons