Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Olsen tillbaka i England – efter brutala rånet

Robin Olsen blev klar för Sheffield United under transferfönstrets sista minuter.
Därmed återvänder han till England – där han utsattes för ett brutalt rån i hemmet förra säsongen.
Fotboll • Publicerad 6 september 2021
Robin Olsen på en pressträff inför VM-kvalmatchen mot Grekland på onsdag.
Robin Olsen på en pressträff inför VM-kvalmatchen mot Grekland på onsdag.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Robin Olsen hamnade i Romas frysbox, men i transferfönstrets absoluta slutskede blev ett låneavtal med engelska Championship-klubben Sheffield United klart.

– Det viktigaste var att det löste sig. Jag var tydlig i slutet av fönstret att vi måste hitta en lösning, säger Olsen som varit fjärdemålvakt i Serie A-klubben sista tiden.

Annons

Med några minuter tillgodo kunde allt pappersarbete skickas in på kvällen den 31 augusti. Även förra året var Olsen inblandad i dramatik under sista övergångsdagen.

Minutdrama

Då slutade det med att han lånades ut till Everton.

– Det var mer stress nu just med papperna och att de skulle hinna skickas in. Jag hade Emil (Krafth) där, och vi umgicks och följde upp det, säger han.

– Sista pappret blev inskickat fem eller fyra minuter innan deadline.

Det fanns inga tvivel om att England var den önskade destinationen igen – trots att Olsen och familjen utsattes för ett rån i hemmet i Altrincham utanför Manchester i mars.

– Sådana saker kan hända överallt, och det har inte gjort att vi tycker mindre om England eller trivs mindre bra.

"Lägga bakom oss"

Den 31-årige målvakten har inte velat prata om händelsen tidigare, men nu öppnar han upp om känslorna för första gången.

– Det är någonting vi fortfarande bearbetar och som vi vill lägga bakom oss. Det är bara skönt att komma tillbaka, säger han.

– Redan när jag var i England förra säsongen fick jag känslan att det är där jag vill spela och familjen trivdes väldigt bra. Det gjorde att det var ett väldigt stort önskemål för mig att komma tillbaka.

Fakta: Robin Olsen

Född: 8 januari 1990 i Malmö.

Position: Målvakt.

Klubb: Sheffield United (lån).

Tidigare klubbar: Limhamn/Bunkeflo, Bunkeflo FF, IFK Klagshamn, Malmö FF, Paok Thessaloniki, FC Köpenhamn, Roma, Cagliari (lån), Everton (lån).

Landskamper: 49.

Landslagsdebut: 15 januari 2015 mot Elfenbenskusten.

Aktuell: Sveriges förstemålvakt i VM-kvalmatchen mot Grekland på onsdag. Har nyligen skrivit på ett låneavtal med Sheffield United.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons